Budapesti Hírlap

Innen: wiki.kepregenydb.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Bayer (vitalap | szerkesztései) 2020. március 8., 16:48-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „''1881-ben a Pesti Hírlapból – az azt kiadó Légrády testvérekkel való összezördülés után – kivált a szerkesztőség egy része, és Csukássi József v…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

1881-ben a Pesti Hírlapból – az azt kiadó Légrády testvérekkel való összezördülés után – kivált a szerkesztőség egy része, és Csukássi József vezetésével ők alapították meg a Budapesti Hírlapot (a második újságot ezen a néven), amely 1938-ig jelent meg, mint konzervatív sajtóorgánum. Legjelentősebb főszerkesztője Rákosi Jenő (író, lapalapító, színigazgató) volt, aki 1881-től 1925-ig irányította a lapot.

1928-ban és 1929-ben a főlapban és a vasárnapi mellékletben jelentek meg Puki és Muki kalandjai, amelyeket eleinte valószínűleg Krivoss Béla, később Markos Erzsébet rajzolt. 1934 és 1937 között volt a lap munkatársa Gáspár Antal, akinek a karikatúrái között előfordultak több képből álló, krónikaszerű rajzok is, ezek módszeres áttekintése még hátravan.

Forrás: Arcanum Digitális Tudománytár.