Esti Kurír

Innen: wiki.kepregenydb.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Bayer (vitalap | szerkesztései) 2019. október 23., 11:07-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Az Arcanum Digitális Tudománytárból:

A katolikus világfelfogással, erkölcsi hozzáállással többé-kevésbé ellenkező lapok sorában radikális, keresztényellenes, liberális lapnak számító Esti Kurir 1923. szeptember 16. és 1944. március 21. között jelent meg Budapesten. Alapítója, főszerkesztője mindvégig Rassay Károly ügyvéd, liberális politikus volt, a Nemzeti Szabadelvű, majd Polgári Szabadság Párt vezetője. A népszerű napilapot igen sokan olvasták, 1939 körül 75 ezer példányban jelent meg. Magyarország 1944. márciusi német megszállása vetett véget a lapnak, Rassayt a nácik letartóztatták, a mauthauseni koncentrációs táborba deportálták.

Az Esti Kurír 1936/51-101. száma között napi folytatásokban jelent meg egy amerikai képregény, az X9 Secret Agent egyik epizódja, "Az alvilág királya" címen. Ez eredetileg a "The Fixer" című rész volt, amely 1935-ben futott a King Features Syndicate által ellátott lapokban. A történetet Leslie Charteris írta és Alex Raymond rajzolta.

(A magyar kiadásban nem szerepelt a sorozat eredeti neve, és az alkotók neve sem volt feltüntetve, beazonosításuk külföldi adatbázisok segítségével történt.)